وي در خصوص شرايط نوع دو يا محدوديت بار نيز گفت: اين اوقات خارج از اوقات نوع يك (اوج بحراني) بوده و حداكثر ۲۷۰۰ ساعت است كه توسط شركت توانير و بر اساس محدوديتهاي تامين سوخت نيروگاهها، عرضه برق و ساير قوانين و مقررات در كشور تعيين و اعلام ميشود.
رجبي مشهدي درباره زمانهاي نوع ۳ يا عادي نيز گفت: اين زمانها، شامل كليه اوقات سال به جز اوقات نوع يك (اوج بحراني) و دو (محدوديت دار) است.
تعرفههاي برق رمز ارزها
سخنگوي صنعت برق در زمينه تعرفه برق مراكز استخراج رمز ارز نيز خاطرنشان کرد: بر اساس ابلاغيه جديد، بهاي هر كيلووات ساعت برق مصرفي مراكز استخراج رمزارزها برابر با ۱۶ هزار و ۵۷۴ ريال تعيين شده كه اين ميزان در زمانهاي نوع ۳ (عادي) با ضريب نيم و در زمانهاي نوع ۲ (محدوديتدار) با ضريب ۲ محاسبه خواهد شد.
وي همچنين افزود: تعرفه تعيين شده بر اساس متوسط بهاي صادراتي برق و نرخ تسعير سامانه نيما، هر سه ماه يك بار توسط شركت توانير اصلاح و بهروزرساني شده و گزارش آن براي وزارت نيرو ارسال ميشود.
مشوقهاي وزارت نيرو براي مراكز استخراج رمز ارز
سخنگوي صنعت برق در عين حال درباره برخي از تخفيفات در نظر گرفته شده براي اين مراكز گفت: بهاي برق دريافتي از سطوح ولتاژ ۴۰۰ و ۲۳۰ كيلوولت با تخفيف ۲۰ درصدي و از سطوح ولتاژي ۱۳۲، ۶۶ و ۶۳ با تخفيف ۱۲ درصدي محاسبه خواهد شد. همچنين برق مصرفي مراكز استخراج رمز ارزها كه بر اساس تائيد مراجع ذيصلاح به استخرهاي استخراج داخل كشور متصل ميشوند علاوه بر تخفيفهاي ولتاژ اتصال مذكور، مشمول ۱۵ درصد تخفيف ديگر نيز خواهند شد.
رجبي مشهدي افزود: تمامی واحدهاي استخراج رمز ارزها كه دوره ساخت آنها به پايان رسيده و اقدام به راهاندازي واحد خود کرده و فعاليتشان را آغاز كردهاند، موظف به تبديل جواز تاسيس به پروانه بهرهبرداري با درخواست از وزارت صمت هستند، در غير اين صورت قدرت مجاز آنها برابر با توان مصرفي دوره ساخت (كارگاهي) در نظر گرفته شده و هزينه تجاوز از قدرت برق دوره احداث از مشترك اخذ خواهد شد.
این گزارش میافزاید، وزير نيرو آخرين ويرايش مقررات تامين برق مراكز استخراج رمز ارز را طی همین هفته ابلاغ كرد. بر اساس اين ابلاغيه، تامين برق مركز استخراج رمز ارزها به چهار روش امكان پذير است كه انتخاب آن به عهده متقاضي است.
بر این اساس، طی این ابلاغیه تامين برق از طريق روش “الف” سرمايهگذاري در طرحهاي بهينه سازي مصرف برق، روش “ب” تامين برق از طريق نيروگاههاي تجديدپذير (اعم از موجود و جديد)، روش “ج” اتصال به شبكه و خريد انرژي از شركت برق، روش “د” با نصب و بهرهبرداري از مولدهاي حرارتي، چهار روش تعريف شدهاي است كه متقاضيان ميتوانند براي تامين برق مراكز خود يكي از آنها را انتخاب کنند.